tisdag 8 oktober 2013

Amerika som det ska va

Förra fredagen var jag och Thirza på saltball. Detta är årets största american fotball match på highschool nivå. Benton against bryant. Alla var klädda i skolans färg blå och alla var all in.
I skolan samma dag hade vi ett sjukt pep rally. För er som aldrig gått på ett amerikanskt highschool förut så kan jag berätta att ett pep rally är under lunchtid för alla som vill komma och kolla. Bandet spelar, cheerleaderna hejar, dansarna dansar och spelarna visar upp sig i sina numrerade tröjor typ "hej här är vi det är oss ni ska heja på ikväll". Gamedays (fredagar då det är en match på kvällen) är dagarna då skolan är som mest amerikansk. Alla som representerar skolan som något vettigt har på sig sina kostymer. Dagarna då cheerleaderna får bryta dresscoden med sina för korta kjolar och för små axelband. Folk har hornet-tatueringar (skolans symbol som är ett vitt och blått randigt bi) och folk går och köper bryant-tröjor i skolans egna hornet-shop. Ja, det finns på riktigt en liten affär i skolan där du kan hitta allt från pennor till tröjor med vita och blåa tryck och små hornet-bin här och där.



Matchen va kul. Vi hängde med Thirzas senior friends och alla var snälla, amerikanska och snygga. Efter matchen gick jag, Thirza, Courtney och Kayla (Thirzas vänner) ut och hängde med några härliga engelskpratande människor vid en av killarnas bil. Otroligt bra kväll. Blanda lukten av pizza och för söt parfym med varm sommarluft skrattande ansikten. Det var min kväll.











Men underbart är kort och sen åkte vi hem. Men innan dess blev vi bjudna på en liten "fest" av en kille vi träffade där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar